И наредних дана топло и нестабилно

Srna
И наредних дана топло и нестабилно

БАЊАЛУКА - У Републици Српској наредних дана биће топло, нестабилно и промјенљиво вријеме уз услове за локалну кишу, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода. Сутра ујутру у већини предјела биће претежно сунчано, а током дана топло, спарно и нестабилно уз дневни развој облака и слаб вјетар промјенљивих смјерова, те услове за локалну краћу кишу или пљусак у југозападним предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 22 степена, на планинама од 15, а дневна од 25 до 30, на планинама од 21, на југу и сјеверу око 34 степена Целзијусова.

У сриједу, 12. августа, ујутру ће у већини предјела бити претежно сунчано. Током пријеподнева и дана промјенљиво облачно и топло, са кишом и пљусковима прво у сјеверним предјелима, а потом и у осталим дијеловима Српске.

Биће и сунчаних периода, углавном послијеподне у јужним предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 22, на планинама од 15, а дневна од 25 до 30, на планинама од 21, на југу и сјеверу до 33 степена.

У четвртак, 13. августа, ујутру биће претежно сунчано у већини предјела, а током пријеподнева и дана промјенљиво облачно уз кишу и пљускове локално праћене грмљавином од сјеверозапада ка југу и југоистоку, док се увече очекује разведравање и суво вријеме.

Јутарња температура биће од 17 до 22, на планинама од 15 степени, а дневна температура ваздуха од 25 до 30, на планинама од 21, на југу и сјеверу до 32 степена.

У петак, 14. августа, ујутру ће бити промјенљиво облачно у већини предјела, током пријеподнева и дана променљиво облачно уз кишу и пљускове праћене грмљавином, од сјеверозапада ка југу и југоистоку. Увече се очекује разведравање и суво вријеме.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 23, на планинама од 15, а дневна температура ваздуха од 26 до 31, на планинама од 21, на југу и сјеверу око 34 степена Целзијусова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана