Породица Станисављевић опремила Основну школу ''Лијешће'' у Броду

Срна
Породица Станисављевић опремила Основну школу ''Лијешће'' у Броду

БРОД- У подручном одјељењу Винска, које дјелује у саставу Основне школе "Лијешће" у Броду, уз помоћ донације Брођана Слађана и Данке Станисављевић, реновиране су двије учионице, зборница и улаз у објекат.

Уграђена је нова унутрашња и вањска столарија, подови, расвјета, набављен је нови намјештај, школске табле и друга пратећа опрема потребна за савремено одвијање наставе, а школи је осигурано и централно гријање.

Директор школе "Лијешће" Нада Гостић рекла је да је ово непроцјењив поклон за наставнике и ученике.

"Добили смо комплетно нов објекат и неизмјерно смо захвални донаторима Слађану и Данки Станисављевић", изјавила је Гостићева.

Она каже да подручно одјељење Винска тренутно похађа 14 ученика од укупно 215 колико их је уписано у ОШ "Лијешће".

Из локалне управе је објављено да су Брођани Слађан и Данка Станисављевић, који тренутно живе и раде у Њемачкој, данас посјетили школу, уз присуство и начелника општине Брод Зорана Видића и предсједника локалне скупштине Александра Крушкоњића.

Станисављевић, који је и сам осам година похађао ову школу, истиче да овом донацијом жели да побољша услове боравка у школи, како за ученике, тако и наставнике.

"Мјештанин сам овог села и живио сам овдје до уназад десетак година. Носталгија увијек вуче родном крају. Сјећам се времена када је овдје било 300 дјеце, и ми се трудимо да то поправимо, а управо је то разлог што смо школи донирали средства за уређење и опремање", рекао је Станисављевић, и истакао да су и даље спремни помагати школи и селу.

Начелник Видић каже да је Станисављевићима захвалио што улажу у знање и унапређење наставног процеса, те истакао да је то уједно сјајан примјер другима како се може помоћи локалној заједници, најприје кроз овакве видове подршке најмлађим суграђанима.

"Ово је велика помоћ општини. Локална управа мора више учествовати у организовању и подршци свим нашим школама, посебно подручним одјељења, и стварати услове за што квалитетнији боравак и рад у њима", рекао је Видић.

Он је навео да су Станисављевићи од раније познати хуманисти и донатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана