Гужве у књижарама због уџбеника

nezavisne.com
Гужве у књижарама због уџбеника

Бањалука, Градишка - Нешто мање од седам дана остало је до почетка нове школске године, тако да не чуди чињеница да у књижарама широм Републике Српске владају велике гужве.

Из књижаре "Папирус" Бањалука казали су да је велика потражња за уџбеницима и школским прибором, али да још веће гужве очекују овог викенда, пред сам полазак ђака у школу.

"Будући да је остало мање од седам дана до поласка у школу свакодневно имамо велики број родитеља који купују уџбенике. Дешавало се и да нам је нестајало књига, па смо морали наручивати поново. Људи свакодневно зову и распитују се", казали су у књижари "Папирус". Додају да се цијене свезака крећу од 0,5 до 2,8 КМ у зависности од димензија и квалитета корица, док је за пернице потребно издовојити од 2,70 до 34,7 КМ, а цијена торба креће се 23,2 па до 107,2 КМ, све у зависности од квалитета, модела и бренда.

"Углавном купују квалитетније ствари, а уколико су запослени у фирмама чији радници у нашој књижари могу  да купују на рате радо се одлучују за ту олакшицу", казали су из ове књижаре.

Велику потражњу и продају уџбеника биљежи и књижара "Култура", у којој су казали да већ долази и до лаганог недостатка залиха одређених уџбеника, поготово за ниже разреде.

"Долазе родитељи организовано, кад купују књиге одмах купе и сав школски прибор", казали су из те књижаре.

Да школа увелико куца на врата, кажу и из књижаре "Бајка" из Градишке, гдје  је такође гужва, посебно посљедњих дана, те да су се родитељи с дјецом у претходном периоду интересовали за уџбенике и школски прибор.

Мирка Савић,  мајка  два школарац из Бањалуке, истиче да су купили уџбенике те да им је остао школски прибор, који ће купити наредних дана.

"На сву срећу, супруг је имао могућност куповања уџбеника на рате у књижари 'Папирус' па нисмо толико одједном оптеретили буџет", казала је она и додала да ће се дјеца ове године морати задовољити прошлогодишњим перницама и торбама.

Марко С.,  којег смо затекли у једној књижари, истиче да је са два сина дошао да купи књиге и школски прибор који је потребан за почетак школске године.

"Уџбенике ћемо данас комплетирати, спаковати и  чекати  почетак школске године", казао је он.

 

Цијене књига с енглеским језиком и православном вјеронауком

  • трећи разред      104 КМ
  • четврти разред     95 КМ
  • пети разред         93 КМ
  • шести разред     130 КМ
  • седми разред   134 КМ
  • осми разред     163 КМ
  • девети разред   152 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана