Гудељевић: Влада Брчко дистрикта ће надокнадити штету угоститељима

Срна
Foto: Срна

БРЧКО- Радницима у угоститељству којима је рад обустављен због мјера Кризног штаба биће надокнађена штета у износу бруто плата, са припадајућим порезима и доприносима, рекао је данас шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу у Влади Брчко дистрикта Перо Гудељевић.

Гудељевић је рекао да ће бруто плате бити исплаћене за онај период за који радници нису радили, те да ће се више детаља о томе знати када буде припремљен програм.

"Ми већ радимо на том програму и наредних четири-пет дана ћемо то предложити Влади", рекао је Гудељевић на конференцији за новинаре.

Директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић рекао је да ће се наћи начин да се новац за ове намјене обезбиједи, јер га тренутно Влада нема.

Он је истакао да ће надокнаду добити сви они угоститељи који имају пријављене дјелатности и раднике и који редовно подносе мјесечне извјештаје Дирекцији, те да вјерује да ће исплата бити ускоро.

Више од сто радника у угоститетљству јуче је мирно протестовало на Тргу младих и испред зграде Владе дистрикта због наредби Кризног штаба о обустави рада угоститељских објеката на двије седмице због погоршања епидемиолошке ситуације.

Радници су од Владе тражили да се угоститељима омогући рад, да се ослободе плаћања обавеза према држави у вријеме епидемије, те да им се надокнади штета због затварања објеката.

На подручју дистрикта од недјеље, 22. новембра, у 22.00 часа на снагу је ступио полицијски час, који траје до 5.00 часова ујутро, затим забрана рада угоститељских објеката, теретана и фитнес центара, као и јавног превоза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана