Група од 17 приједорских одборника затражила посебну сједницу

Агенције
Група од 17 приједорских одборника затражила посебну сједницу

ПРИЈЕДОР - Група од 17 одборника Скупштине града Приједор упутила је данас захтјев за одржавање посебне сједнице.

На дневном реду су разрјешење и именовање Комисије за избор и именовања Скупштине града Приједора, као и закључак којим се поништава закључак у вези са јавним конкурсом за именовање чланова Управног одбора Агенције за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД". 

У образложењу се наводи да се посебна сједница сазива због неопходности функционисања Комисије за избор и именовања чији тренутни сазив није у складу са Статутом града Приједора и Пословником Скупштине града Приједора. 

"У циљу ефикаснијег рада Скупштине, позивају се политичке партије које партиципирају у раду Скупштине да доставе своје приједлоге за Комисију за избор и именовања у Одсјек за скупштинксе послове најкасније до почетка засједања Скупштине", додаје се у образложењу. 

Иницијативу за сазивање посебне сједнице потписало је свих осам одборника СНСД-а, свих пет самосталних одборника, оба одборника ПДП-а, један одборник ДФ-а и један од пет одборника СДС-а. 

Осталих 14 одборника чине шест одборника ДНС-а, четири од пет одборника СДС-а, три одборника СДА и један одборник СДП-а БиХ. 

У овом мјесецу већ је одржана једна посебна сједница Скупштине града Приједора, на захтјев исте групе одборника. Редовна сједница предвиђена је за 18. март.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана