Грчки амбасадор  уручио чек од 50.000 евра УКЦ-у Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Амбасадор Грчке у БиХ Димитриос Папандреу данас је симболичнио уручио чек од 50.000 евра генералном директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Влади Ђајићу, те изразио наду да ће ова помоћ допрнијети борби против пандемије.

Ђајић је истакао да је ово значајна помоћ која ће бити усмјерена за пружање боље његе обољелих од ковида 19.

"Захваљујем пријатељској Грчкој за све што је до сада урадила за Републику Српску још од ратних дана када је примала нашу дјецу те за све досадашње донације и подршку", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је током састанка упознао грчког амбасадора са радом УКЦ-а, ресурсима али и са проблемима са којима се суочава током пандемије.

"Оно у шта је амбасадор могао да се увјери јесте да имамо добар УКЦ који је врхунски опремљен са довољним бројем респиратора и заштитне опреме и, што је најважније, одличним кадром", рекао је Ђајић.

Он је подсјетио да је током пандемије на УКЦ лијечено 7.300 пацијената од чега је 1.500 било животно угрожено.

"У једном тренутку смо имали 620 хоспитализованих од којих је 80 било на респоратору, а троје на вјештачким плућима", нагласио је Ђајић.

Папандреу је рекао да је УКЦ одлична здравствена установа, гдје је имао прилику да чује каква је епидемиолошка ситуација у Српској.

Он се нада да ће симболична финансијска помоћ коју је уручио УКЦ-у допринијети борби против пандемије. "Трудићемо се да нађемо још начина на које можемо помоћи и тиме подврдити пријатељске односе наших народа", додао је Папандреу.

Грчка је у борби против пандемије пружила финансијску помоћ од по 50.000 евра сарајевској Општој болници "Прим. др Абдулах Накаш" и УКЦ-у, док је 30.000 евра упућено Универзитетском клиничком центру у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана