Гранична полиција и Сипа сутра добијају 63 возила и опрему

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Церемонија примопредаје донације ЕУ од 63 возила и специјализоване опреме за Граничну полицију и Агенцију за истраге и заштиту (Сипа) БиХ биће одржана сутра, најављено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

 Граничној полицији БиХ биће уручени кључеви 35 комбија и 12 СУВ возила, у вриједности веће од три милиона КМ.

Осим тога, биће испоручена и додатна опрема за несметано обављање задатака, у складу са идентификованим потребама службеника. "Ова донација знатно ће унаприједити рад полицијских службеника и омогућити им брже дјеловање и мобилнији рад на терену", саопштено је из Међународне организације за миграције (ИОМ). ЕУ је обезбиједила Сипи 16 теренских возила и специјализоване униформе за службенике, чија је укупна вриједности већа од 460.000 КМ.

Средства за пројекат "ЕУ подршка управљању миграцијама и границом у БиХ" обезбијеђена су кроз посебну мјеру Инструмента за претприступну помоћ.

Пројекат спроводи ИОМ у партнерству са УНХЦР-ом, УНИЦЕФ-ом, УНФПА и Данским савјетом за избјеглице.

Примопредаја је планирана за 12.00 часова, а након церемоније медијима ће се обратити министар безбједности у Савјету министара Селмо Цикотић, шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер, субрегионални координатор за западни Балкан и шеф Мисије ИОМ-а у БиХ Лаура Лунгароти, те представници Граничне полиције БиХ и Сипе-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана