Грађани у пакетима слали чак и пчеле

Јелена Станић
Грађани у пакетима слали чак и пчеле

БАЊАЛУКА - Иако се данас брзом поштом доставља све и свашта, курири су се сусрели и са несвакидашњим пошиљкама, у којима су били спаковани пси, зечеви, кокошке па чак и пчеле.

Да се у пакетима неријетко нађу необични садржаји потврдили су у “Поштама Српске”, гдје истичу да се дешавало да становници пошаљу и ручак најмилијима.

- У пакетима су знали бити фазан, пас, зец, голубови, пчеле, али и кокошке - казали су у “Поштама Српске” за “Глас” додавши да су брзом поштом достављали угаоне гарнитуре, дијелове аутомобила као што су хаубе и мотори, а кроз руке њихових радника прошли су и небројани прозори и врата.

Необичан садржај пакета не чуди, јер како су казали у “Поштама Српске” само су прошле године уручили више од 38 милиона пошиљки, што на подручју Српске, тако и у иностранству.

На питање шта се дешава са пошиљкама које нема ко да прими нити коме да се врате, у “Поштама Српске” су казали да за њих важе посебни услови.

- Број ових пошиљки је незнатан у односу на испоручене, али у тим случајевима се пакети сматрају власништвом “Пошта”. Зависно од тога шта се слало, садржај се може уништити или продати - казали су у “Поштама Српске”, истичући да се неке пошиљке чувају годину дана, док се новац чува три године.

Како су појаснили, у случају неиспоручивих пошиљки у којима се налазе документа, њих враћају надлежном органу који их је издао или органу на чијем подручју је та пошиљка примљена.

Пензионисаном поштару Влади С. радни вијек красиле су разнолике анегдоте које су чиниле свакодневицу занимљивом. Како је испричао за “Глас Српске” дешавало му се и да му садржај пошиљке зада главобољу.

- Сјећам се када сам превозио пакет у којем је био хрчак. Када сам износио другу пошиљку, животињица је побјегла, јер је прогризла картон у којем је била - присјетио се Владо, који је казао да му није било лако да објасни како је пошиљка “добила ноге”, иако није био крив, јер је одговоран за штету која је настала због неодговарајућег паковања.

Помоћ суграђанима  

У “Поштама Српске” напомињу да се њихови радници увијек нађу при руци корисницима којима је потребна помоћ.

- Наше поштоноше на доставним рејонима које опслужују често помажу старијим суграђанима приликом куповине намирница и лијекова, а неријетко им помогну око ситних кварова у домаћинству - казали су у овом предузећу, истичући да им је драго да њихови радници поред посла нађу времена и за несебично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана