Грађани се могу жалити на рад полицијских службеника

Срна
Грађани се могу жалити на рад полицијских службеника

САРАЈЕВО - Одбор за жалбе грађана на рад полицијских службеника у полицијским тијелима БиХ, независно тијело Парламентарне скупштине БиХ, одржао је конститутивну сједницу новог сазива.

Из Парламентарне скупштине БиХ саопштено је да је Одбор за жалбе грађана надлежан за примање, евидентирање, процјену и просљеђивање жалби грађана на поступање полицијских службеника у полицијским тијелима БиХ (Граничне полиције БиХ, Агенције за истраге и заштиту и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ), као и за њихово упућивање надлежним полицијским тијелима.

Одбор је надлежан и за иницирање одговарајућег поступка против подносилаца жалбе у случају лажне или тенденциозне жалбе.

Предсједника, замјенике предсједника и чланове Одбора за жалбе грађана именује и разрјешава Парламентарна скупштина БиХ.

Чланови Одбора упознати су о одлуци оба дома парламента БиХ којом је на мандат од четири године за предсједника Одбора за жалбе грађана именован Борис Буха, за првог замјеника предсједника Вјекослав Вуковић, а за другог замјеника Семир Шут.

Истом одлуком за чланове Одбора именовани су Хана Кораћ, Мерима Шендеровић, Тихомир Маринчић и Мирослав Јањић.

Током конститутивне сједнице чланови Одбора упознали су се о досадашњим и договорили будући начин рада Одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана