Градишка: За изградњу локалних путева у идућој години 700.000 КМ

Срна
Foto: Принтскрин

ГРАДИШКА- За изградњу и реконструкцију локалних путева на подручју Градишке у наредној године из градског буџета планирано је да буде утрошено 700.000 КМ.

Ријеч је новцу који је предвиђен према Нацрту Плана кориштења средстава остварених од накнада по основу кориштења шума и шумског земљишта, који је усвојен на посљедњој сједници Скупштине града.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове Ведран Кнежевић рекао је Срни да је предвиђено да у девет мјесних заједница буде изграђено 11 дионица пута, укупне дужине 8.460 метара.

"Предвиђено је асфалтирање три дионице пута у мјесној заједници Турјак и по једне дионице у мјесним заједницама Грабавци, Совјак, Церовљани, Доњим и Горњим Подградцима, Сеферовцима, Козинцима и Кочићеву. Од наведених 11 дионица путева, девет се односи на асфалтирање макадамских путева, а три на потпуну реконструкцију постојећих асфалтних путева који су лошем стању", појаснио је Кнежевић.

Према Нацрту плана кориштења средстава остварених од концесионих накнада, у идућој години би требало да буде издвојено 150.000 КМ за реализацију два пројекта изградње улица и паркинг простора у градској зони.

"У изградњу Јерусалимске улице укупне дужине 270 метара, са комплетном оборинском одводњом и јавном расвјетом биће уложено 50.000 КМ, а 100.000 КМ за модернизацију паркинг простора између улица Видовданске, Мис Ирби и Николе Тесле", навео је Кнежевић.

На посљедњој сједници локалног парламента усвојена су и три нацрта програма за 2022. годину, а ријеч је о програмима текућег одржавања и реконструкције локалних и некатегорисаних путева, текућег одржавања и реконструкције хидромелиорационог система и Програма заједничке комуналне потрошње.

Кнежевић је навео да је Нацртом Програма текућег одржавања и реконструкције локалних и некатегорисаних путева планирано 300.000 КМ, а исти износ је предвиђен и за одржавање хидромелиорационог система, док је за заједничку комуналну потрошњу предвиђено 1.604.000 КМ.

Свих пет докумената који су усвојени у форми нацрта на сједници Скупштине града су у поступку јавне расправе која траје до 9. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана