Градишка: Усвојен ребаланс буџета од 37,7 милиона КМ

Срна
Градишка: Усвојен ребаланс буџета од 37,7 милиона КМ

ГРАДИШКА - Скупштина града Градишка усвојила је данас извјештај о извршењу градског буџета за шест мјесеци 2021. године.

Такође је усвојен и Нацрт другог ребаланса буџета за ову годину, који је у односу на првобитно усвојени ребаланс увећан за 5.550.000 КМ и износи 35.700.000 КМ.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је у извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године око 416.000 КМ више на приходовној страни.

“Када смо видјели да је дошло до повећања непореских и пореских прихода и повећања прихода од индиректних пореза предложили смо нацрт ребаланса буџета који иде у петнаестодневну расправу. Предвиђено је повећање буџета за 5,5 милиона КМ, које ћемо утрошити у стварање бољих услова за живот грађана”, рекао је Аџић.

Он је нагласио да ће Градска управа, без обзира на критике опозиције да се само ради када је изборна година, наставити да ради и у годинама када нема избора и равномјерно развијати цијело подручје града Градишка, како би се створили боље услове за привређивање и живот грађана.

“Опозиција износи низ нетачних информација као што је информација да ће доћи до смањења плата у Градској управи, а у ребалансу је на ставки плата виљиво мало увећање”, додао је Аџић.

Одборник СДС-а Зоран Латиновић рекао је да се градски буџат добро пуни захваљујући већој наплати ПДВ-а, те да повећан прилив буџетских средстава треба искористити за јачање социјалне компоненте буџета и отплату кредитних задужења.

“Предложили смо да се питању дизања нових кредита и интензивнијег враћања старих задужења приступи конкретније и опрезније, с циљем да се потенцијали стварају из реалних пореских извора”, каже Латиновић.

На данашњој сједници градског парламента усвојена је, између осталог, Стратегија социјалног становања за период 2022-2023. година, извјештај о реализацији Акционог плана родне равноправности на подручју града Градишка за период 2018-2020. година -телевизија Градишка.

У оквиру тачака везаних за избор и именовања, разријешен је досадашњи директор Културног центра Градишка Жељко Благојевић, а за вршиоца дужности директора именован је Мирослав Вуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана