Град Бијељина наставља сарадњу са њемачком фондацијом "Конрад Аденауер"

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Њемачка Фондација "Конрад Аденауер" у БиХ изразила је спремност за наставак сарадње са градом Бијељина на плану остваривања корисних економско-финансијских контаката и довођења страних инвеститора у Семберију, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић након разговора са директором ове фондације Свеном Петкеом.

Петровић је поручио да ће већ на наредном састанку бити конкретизовани модели сарадње, с циљем изградње ефикаснијег друштвеног и политичког система, саопштено је из Градске управе.

"Петке ме увјерио да Фондација на чијем је челу подржава нова, млада лица на политичкој сцени у БиХ, те да се, након што пандемија вируса корона буде заустављена, можемо вратити чвршћој сарадњи, изградњи Бијељине на темељима владавине права, довођењу инвеститора и новим запошљавањима", истакао је Петровић.

Петке је честитао Петровићу и његовом тиму за сјајан изборни резултат и додао да је пред њим занимљив период, као и пред грађанима Бијељине.

"Имао сам данас прилику да саслушам нове планове и програме које је градоначелник осмислио са својим тимом и концепт Бијељине, као града будућности, има велики потенцијал", рекао је Петке.

Петке је истакао да се Бијељина и њен градоначелник баве истим темама, као и градоначелници градова у Њемачкој, наводећи да је то прилика да једни од других уче и да сарађују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана