Голић: За рјешавање проблема пиралена утрошен новац из донације

Срна
Голић: За рјешавање проблема пиралена утрошен новац из донације

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да није потрошено око 300.000 долара средстава пореских обвезника за рјешавање проблема пиралена у Пословној зони "Инцел" у Бањалуци, како су писали поједини медији, него је ријеч о средствима донације Владе Шведске.

Шведска влада донирала је по 300.000 долара Српској и ФБиХ за рјешавање проблема загађивања у одређеним зонама. Голићева је навела да је 50.000 утрошено за плаћање пројекта једне фирме из Холандије која је требало да у првом кварталу ове године прецизира количине и степен загађености земљишта полихлорованим бифенилом уз приједлог активности које је потребно предузети у сврху санирања загађености.

- Тим средствима располаже УНДП, а не Влада Српске или јединица локалне самоуправе. Они расписују тендер и плаћају куће које могу да раде тај посао. Одабрали су одређену међународну институцију која треба извршити узорковање - рекла је Голићева новинарима у Бањалуци.

Према њеним ријечима, то је требало да почне у марту, али је због епидемије вируса корона био онемогућен долазак стручњака из иностранства.
Голићева се нада да ће ускоро моћи да дођу и изврше узорковање да би се приступило санацији.

Она је истакла да је проблем настао још када је изграђен "Инцел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана