Голић: На вријеме створити предуслове за успјешну изградњу ауто-пута од Вукосавља до Раче

Срна
Голић: На вријеме створити предуслове за успјешну изградњу ауто-пута од Вукосавља до Раче

БАЊАЛУКА - Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је Срни да је Влада Српске утврдила Приједлог одлуке о усвајању дијела Плана парцелације за ауто-пут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко и Брчко-Рача по скраћеном поступку за дионицу Вукосавље-Брчко, чијим усвајањем ће бити створени предуслови за рјешавање имовинско-правних односа за изградњу ауто-пута.

- Усвајањем ове одлуке биће створени предуслови за спровођење ефикасног поступка експропријације и прибављање земљишта у што краћем временском року за стратешки инфраструктурни објекат Републике Српске - поручила је Голићева.

Она је појаснила да је доношење ове одлуке по хитном поступку потребно да би на вријеме били створени предуслови за благовремену и успјешну реализацију пројекта, односно да би што прије постојао усвојен плански документ чиме би било спријечено помјерање постављених рокова за реализацију пројекта.

Голићева је нагласила да ауто-пут који ће повезати Бањалуку и Београд представља стратешки инфраструктурни пројекат Републике Српске, који је од општег интереса и који ће омогућити бољу повезаност Српске са Србијом, као и бољу повезаност територије Републике Српске.

Нацрт документа био је изложен на јавни увид од 27. септембра до 12. октобра 2019. године у просторијама јединица локалне самоуправе Вукосавље, Модрича, Шамац, Пелагићево, Доњи Жабар и Бијељина, као и у просторијима Народне скупштине Републике Српске.

Голићева је рекла да је у току јавног увида пристигао знатан број оправданих примједби и сугестија на нацрт документа за дионицу Вукосавље–Брчко, које је Министарство анализирало и утврдило потребу измјене планског рјешења.

-Отклањање тих примједби подразумијевало је значајније измјене дијела плана за дионицу Вукосавље–Брчко, те је измијењени нацрт плана стављен на поновљени јавни увид од 9. јула до 23. јула ове године у општинама Вукосавље, Модрича, Шамац, Доњи Жабар и Пелагићево- рекла је Голићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана