Гњатић: Влада у потпуности испоштовала један од три захтјева Синдиката образовања, науке и културе

Срна
Гњатић: Влада у потпуности испоштовала један од три захтјева Синдиката образовања, науке и културе

БАЊАЛУКА - Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић изјавио је да је Влада Републике Српске у потпуности испоштовала један од три захтјева синдиката, а који се односи на повећање примања за све запослене у области образовања, науке и културе у Српској.

-То је остварено кроз промјене коефицијената у смислу пет одсто додатак на плате до 1.000 КМ нето и плус три одсто додатак на плате веће од 1.000 КМ нето - рекао је Гњатић данас новинарима у Бањалуци након сједнице Републичког одбора овог синдиката.

Он је рекао да ће најниже плате у области просвјете и културе Републике Српске бити повећане за 46 КМ, односно седам одсто, док ће професори у основним школама добити додатних 56 КМ што износи 4,5 одсто, професори у средњој школи добити додатних 57 КМ, док ће професори на факултетима добити између 100 до 108 КМ.

Гњатић је рекао да је други захтјев синдиката који се односи на уједначавање платних коефицијената у разради, те да синдикат има увјеравања да ће у наредном, разумном року и тај проблем бити ријешен у складу са потписаним меморандумом.

Он је рекао да се трећи захтјев односи на посебно исказивање накнада за топли оброк и регрес на постојеће стање, истичући да Синдикат остаје при овом захтјеву и да очекује да Влада Републике Српске и надлежни органи тај проблем ријеше.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана