Гашић: За донације Српској обратити се Црвеном крсту

Срна
Гашић: За донације Српској обратити се Црвеном крсту

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је данас да ће Црвени крст Српске бити мјесто коме ће се обраћати сви који намјеравају упутити донацију у роби Републици за вријеме епидемије вируса корона.

Она је рекла на том плану да је Републички штаб за ванредне ситуације данас донио закључак о поступању донираном робом Српској за вријеме епидемије вируса.

“Штаб је прописао начин и процедуру на који ће се третирати донације које буду пристизале, као и то да се прати сва донирана роба и њена дистрибуција до крајњих корисника. Циљ је да се направи најбољи могући приједлог на који начин поступати са донацијама и шта су приоритети када је ријеч о њиховој подјели”, рекла је Гашићева на конференцији за новинаре након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације у Бањалуци.

Она је поручила да се из донација изузимају медицинска средства и лијекови јер су донације ове робе већ дефинисане од Министарства здравља и социјалне заштите.

Гашићева је навела да и у вези са донацијама Министарство прати потребе на терену и територији Српске путем Одјељења за интервентне набавке.

“И на основу тога биће процјењиване потребе у сарадњи са Црвеним крстом који прати потребе својих корисника”, поновила је Гашићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана