Гашић: Искористити компетенције стручњака за развој туризма

Срна
Гашић: Искористити компетенције стручњака за развој туризма

БАЊАЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да ресорно министарство ради на изради стратегије развоја туризма, те да бањалучки Универзитет са својим професорима и стручњацима има компетенције које је неопходно искористити за унапређење ове области.

Гашићева је, прије почетка састанка са ректором Универзитета у Бањалуци Радославом Гајанином, навела да ће досадашња добра сарадња бити настављена.

“Сваки ресор у Влади Републике Српске има многе користи од бањалучког Универзитета које треба да искористи, као и знање стручњака који могу да допринесу у развоју многих питања са којима се сусрећемо у нашој пракси”, рекла је Гашићева новинарима.

Гајанин је рекао да је Универзитет у Бањалуци активно сарађивао са Министарством трговине и туризма Српске у реализацији одговарајућих пројеката, нарочито у области трансфера знања у области туризма.

“Наставници, сарадници и студенти нашег универзитета су на располагању Влади Српске у било ком погледу, те у случају било каквих изазова пред Министарством трговине и туризма спремни смо да помогнемо у њиховом превазилажењу”, нагласио је Гајанин.

Виши стручни сарадник у Центру за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањалуци Предраг Говедарица рекао је да је овај центар у сарадњи са ресорним министарством реализовао два важна пројекта који су се односили на трансфер знања за потребе развоја туристичких потенцијала.

Према његовим ријечима, фокус је био на развоју туристичких потенцијала Републике Српске, те развоју туристичких потенцијал заштићених подручја националних паркова.

“У оквиру трансфера знања између наших професора и стручњака из одређених области дали смо одговоре на сва питања дјелатника у туризму и јасне препоруке како треба са стручне стране развијати туризам у појединим областима”, навео је Говедарица.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана