ФУП имао двије најаве самоубиства код дјеце, које је спријечио

Срна
ФУП имао двије најаве самоубиства код дјеце, које је спријечио

САРАЈЕВО- Припадници Федералне управе полиције имали су два случаја најаве самоубистава код дјеце које су спријечили, рекао је инспектор у ФУП-у Саша Петровић.

Говорећи о информацији о најављеном масовном самоубиству младих особа на друштвеној мрежи “Тик Ток”, Петровић је истакао да је такве ствари тешко контролисати будући да је повећана употреба друштвених мрежа.

Он је истакао да, што се тиче БиХ, није критично како звучи јер нису наишли на случај који није спријечен прије извршења.

“Имали смо двије најаве самоубиства, у посљедња два мјесеца, код дјеце које смо спријечили”, рекао је Петровић за Н1.

Он је истакао да је могуће лоцирати оне који постављају такве изазове јер је, дигитални као и сваки други траг могуће идентификовати, а конкретно овај случај је кренуо из Русије.

Петровић сматра да је за спречавање оваквих случајева најбитнији разговор родитеља са дјететом, да је боље ући у приватност него трпити посљедице, али да је проблем и што су родитељи много слабије технолошки едуковани од своје дјеце, а указао је и на значај комуникације кроз школу.

Он је напоменуо да је и ФУП од Интерпола добио информацију о најави масовног самоубиство младих особа на друштвеној мрежи “ТикТок” за 3. март, али да је МУП Републике Српске информацију објавио прије, па није било потребе да се и они оглашавају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана