Фудбалски асови у хуманој мисији

Анита Јанковић-Речевић
Фудбалски асови у хуманој мисији

Бањалука - На Градском стадиону у Бањалуци данас ће бити одиграна хуманитарна фудбалска утакмица између ветерана Фудбалског клуба Црвена звезда и екипе ветерана Фудбалског клуба Борац, те ревијална утакмица између љекара и новинара Републике Српске.

Ову хуманитарну акцију организује Фондација “Дјеца нам се рађала”, чији је циљ да скрене пажњу на смањење стопе наталитета у Српској.

На Градском стадиону заиграће фудбалски асови Црвене звезде попут Драгана Џајића, Владимира Петровића Пижона, Јована Аћимовића, Станислава Карасија, Милоша Шестића, Душана - Дулета Савића, Здравка Боровнице, браће Милка и Бошка Ђуровског.

У тиму Борца заиграће Стојан Малбашић, Жељко Бувач, Јован Шмања, Радмило Михајловић, Никола Никић, Петар Јелић и Дарко Љубојевић.
Планирано је да утакмица почне у 17 часова, а улаз на стадион је бесплатан.

Сви становници Републике Српске који желе допринијети овој хуманитарној акцији могу донирати једну марку позивом на број 1432, који је активиран од 1. септембра.

Предсједник Фондације “Дјеца нам се рађала” Владо Ђајић истакао је раније да свако треба да да свој допринос да би био заустављен негативан тренд смањења броја становника у Српској.

- Важно је да, осим званичних институција, дјелују и невладине организације и удружења, као и појединци - рекао је Ђајић, нагласивши да ће допринос овом догађају дати и бројне естрадне звијезде, које ће бесплатно наступити током манифестације.

Једна од њих је и пјевач Маринко Роквић, који је позвао све хумане људе да подрже ову акцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана