Фризери и козметичари да доставе захтјеве за додјелу средстава

Срна
Фризери и козметичари да доставе захтјеве за додјелу средстава

БАЊАЛУКА - Министарство привреде и предузетништва Републике Српске подсјећа фризере и козметичаре, те остале привредне субјекте у Српској да могу поднијети захтјев за додјелу средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март ове године.

Из Министарства подсјећају да је Влада Српске недавно донијела Уредбу о додјели средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март, те наводе да Министарство спроводи поступак додјеле средстава за пословне субјекте и предузетнике који обављају дјелатност за његу и одржавање тијела, као и услуге фризера и третмана за уљепшавање /фризери и козметичари/.

Осим њих, наводи се, захтјев за додјелу средстава могу доставити и други пословни субјекти и предузетници који обављају дјелатност из надлежности овог министарства ако послују у оквиру трговачког центра и ако у периоду од 26. до 29. марта нису имали евидентиран промет путем фискалне касе.

- Средства се одобравају за сваког радника који је на дан 31. март 2021. године регистрован у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса на пуно радно вријеме - наводи се у саопштењу.

Према Уредби, појашњава се, појам радник подразумијева лица која су на дан 31. март регистровани у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса - физичко лице које је по основу радног односа, у складу са Законом о раду, запослено код пословног субјекта или предузетника на пуно радно вријеме од 40 часова седмично и самосталног предузетника регистрованог у виду основног занимања, ако је обвезник доприноса.

Из ресорног министарства наглашавају да износ средстава који се додјељује по раднику представља збир пријављеног пореза и доприноса на лична примања радника за март.

Захтјев за додјелу средстава преузима се на страници Министарства привреде и предузетништва и обавезно се доставља у писаној форми. Попуњен захтјев се може доставити и у електронској форми с тим да је, према Уредби, мјеродаван писани захтјев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана