Фонд ПИО:Позив корисницима за доставаљаље потврда о редовном школовању

Срна
Фонд ПИО:Позив корисницима за доставаљаље потврда о редовном школовању

БИЈЕЉИНА - Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је данас кориснике породичне пензије да за дјецу на редовном школовању и студенте доставе потврду о редовном школовању најкасније до 24. октобра.

Студенти узрасне доби од 19 до 26 година који су корисници породичне пензије, а има их 1.646 у пензијском фонду Српске, потврду о редовном школовању треба да доставе у најближу пословницу Фонда ПИО за кориснике са пребивалиштем у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО.

Фонд је позвао и кориснике породичне пензије за дјецу на редовном школовању узрасне доби од 15 до 19 година, који у претходном мјесецу нису благовремено доставили потврду о редовном школовању, да то учине до 24. октобра, чиме се омогућава исплата породичне пензије у школској 2022/2023. години редовно и без обустављања.

У саопштењу се наводи да недостављање потврде о редовном школовању у року значи да се дијете које је корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању и исплата пензије се обуставља.

Фонд ПИО у оквиру законског поступања за достављене школске потврде задржава право да код факултета, као издаваоца, изврши провјеру исправности тог документа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана