Фоча: Почиње исплата стипендија за 175 студената

Srna
Фоча: Почиње исплата стипендија за 175 студената

ФОЧА - Начелник општине Фоча Радисав Машић потписао је са 175 студената из ове општине уговоре о стипендирању, за шта је у општинском буџету обезбијеђено око 150.000 КМ. Право на стипендију остварили су студенти са најмањом просјечном оцјеном 7,50, дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, студенти без једног или оба родитеља.

Такође, право на овај вид подршке добили су корисници социјалне помоћи, студенти чија су оба родитеља незапослена, студенти из вишечланих породица са троје и више дјеце, бруцоши са одличним успјехом из средње школе и наградама са такмичења, студенти који нису корисници стипендија из других извора стипендирања, а старосна граница за стипендију је 26 година.

У локалној управи истичу да ће стипендије бити исплаћиване редовно наредних 10 мјесеци, у износима од 80 до 100 КМ, зависно од године студија.

Машић каже да је ова година специфична због пандемије вируса корона, тако да нису стигли раније да организују потписивање уговора.

"Исплата стипендија ће почети наредне седмице и студенти не треба да брину јер ће сви добијати стипендије редовно. Међу стипендистима је девет вуковаца из средње школе, 12 студената без једног родитеља, један студент без оба родитеља и троје дјеце ратних војних инвалида. Из социјалних категорија је 29 стипендиста, док је 17 из вишечланих породица", рекао је Машић.

Потписивање уговора трајало је два дана у више термина да би се испоштовале све епидемиолошке мјере.

Студентима који нису били у прилици да уговоре потпишу у заказаним терминима остављена је могућност да то учине у просторијама општине Фоча.

У протеклој академској години, општина Фоча је исплатила стипендије 141 студенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана