ФК "Глама" , из села Коретиште, код Гњилана, добио помоћ Фудбалског савеза Републике Српске

Срна
ФК "Глама" , из села Коретиште, код Гњилана, добио помоћ Фудбалског савеза Републике Српске

ГЊИЛАНЕ - Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је Фудбалском клубу "Глама" из села Коретиште, код Гњилана, комплет спортске опреме и лопти - поклоне Фудбалског савеза Републике Српске и његовог предсједника Вице Зељковића.

- Ово је прва помоћ коју је наш тим добио у последњих 20 година - рекао је Срни тренер "Гламе" Ранко Ђорђевић, захваљујући за поклоне.

Он је напоменуо да је његова екипа у посљедње четири године освојила титуле првака у такмичењу које организје Фудбалски савез Србије за општине јужно од Ибра.

Клуб окупља педесетак играча узраста од пионира до сениора, који тренинге одржавају на обичној ливади, јер у Коретишту, удаљеном свега два километра од центра Гњилана и у коме живи око 750 Срба, немају терен.

- Утакмице играмо на теренима у суседним српским селима Ропотово и Шилово до којих одлазимо како се ко од нас снађе, неко бициклом, а врло често седнемо на тракторску приколицу и ето нас на терену - каже Ђорђевић.

Према његовим ријечима, то је одраз услова у којима живи стотињак омладинаца у Коретишту, у коме се дјевојке "броје на прсте".

Арлов, који је ову помоћ спортистима из Коретишта уручио јуче, навео је да је ријеч о наставку акције помоћи спортистима са Косова и Метохије од Фудбалског савеза Републике Српске и бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету.

- Тамо гдје има младих, гдје има дјеце и гдје треба притећи у помоћ, тамо је Одбор, тамо су Срби из Републике Српске - рекао је Срни Арлов.

Он је позвао фудбалере "Гламе" да буду гости неком од чланова Фудбалског савеза Републике Српске, истичући да се на тај начин јачају везе Срба у Српској са сународницима који бране православље и српство на Косову и Метохији.

Арлов је, обилазећи Косовско поморавље, предао помоћ - машину за веш и хигијенска средства породици Мила Аритоновића у селу Ропотово у општини Косовска Каменица и уручио четворомјесечни износ стипендија у мјесечном износу од 100 евра које Одбор обезбјеђује за петоро српске дјеце са Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана