Финални договор о зворничкој "Алумини"

Срна
Финални договор о зворничкој "Алумини"

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да Влада Републике Српске чини све да привуче инвестиције и да постоји финални договор са америчко-канадском компанијом који се односи на зворничку "Алумину".

"Све ће бити завршено уколико конкретизујемо оно што смо договорили", рекао је Додик новинарима у Бањалуци. 

Одговарајући на питање како тумачи уступке Владе Српске компанији "Комсар енерџи" и повезаним фирмама којима су блокирани рачуни, Додик каже да му је жао што је раније понашање неодговорних људи, прије свега, синдиката у Руднику и термоелектрани "Угљевик" допринијело слабљењу интереса власника компаније "Комсар" Рашида Сердарова за изградњу термоелектране "Угљевик три". 

Додик је напоменуо да је термоелектрана могла да буде давно завршена, али да појединци или медији оспу жестоку паљбу шта год да се почне радити у Републици Српској. 

"Таквих приговора нема у Федерацији БиХ или их не видим, али чим се нешто у Српској дешава медији из Сарајева или неки овдје који су добро плаћени крену приговарати, па чак и они који су раније добијали новац од "Комсара". У сваком случају нема ништа спорно са овом компанијом, све је у складу са законом и покушавамо да ријешимо ствари, јер је пракса да се инвеститорима дају одређене концесије", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана