Филм Дениса Бојића „Неки нови Бродвеј“ приказан у Вуковару

Срна
Филм Дениса Бојића „Неки нови Бродвеј“ приказан у Вуковару

БАЊАЛУКА - Поводом Дана особа са инвалидитетом, у Вуковару је приказан документарни филм „Неки нови Бродвеј“ режисера Дениса Бојића који прати шест младих особа са Дауновим синдромом које уз визију једног човјека постају први полазници школе глуме на овим просторима, рушећи тиме предрасуде и баријере о могућностима особа са Дауновим синдромом.

Награђивани дугометражни документарни филм „Неки нови Бродвеј“ рађен је у продукцији Радио-телевизије Републике Српске и у сарадњи са Даун синдром центром из Бањалуке.

Осим пројекције филма у Националној меморијалној болници Вуковар организован је и међународни округли сто о особама са Дауновим синдромом и расправа о мултидисциплинарном приступу лијечењу, рехабилитацији и социјализацији ових лица, саопштено је из РТРС-а.

Учесници округлог стола били су доктори медицине и радници из области здравства, као и режисер Денис Бојић.

Пројекција филма и организација округлог стола пријављена је Хрватској докторској комори, Хрватској комори медицинских сестара и Хрватској комори физиотерапеута, а путем онлајн платформе у расправи су учествовали бројни здравствени радници из цијеле Хрватске.

Организатори овог догађаја су Лионс клуб Вуковар, Национална меморијална болница Вуковар, Удружење особа са интелектуалним оштећењем „Голубица“, те Универзитет „Лавослав Ружичка“ у Вуковару, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана