Фестивал плеса у Мостару окупио 1.723 плесача из пет земаља свијета у борби за титулу најбољег

ГС
Foto: Кликс

МОСТАР - Трећи интернационални фестивал у модерним плесовима данас је Мостару окупио 1.723 плесача из пет земаља свијета који ће се с више од 2.300 кореографија под будним оком 12 интернационалних судија борити за титулу најбољих.

 Фестивал који је већ заузео значајно мјесто у брендирању Мостара одржава се у организацији мостарског плесног студија Мо Старс Центра за културу Мостар, под називом "Mo Stars Mediteran Open Dance 2022”.

Организаторица догађаја и водитељица плесног студија Наташа Јекић наглашава да је овај догађај у Мостару од  великог значаја што најбоље говори чињеница да је данас окупио 1.723 плесача из 5 земаља, 39 градова и 47 плесна клуба.

"Они доносе преко 50 стилова плеса и више од 2.300 плесних кореографија како би се представили у најбољем свјетлу и изборили за титулу најбољих", казала је Јекић.

Наводећи како се генерално на територија ЕX Југославије, специјално наше земља још бори битка да ли је плес спорт, наглашава да за то нема двојбе јер је у Олимпијском комитету од 1997. године.

"Плес је једна мултидисциплинарна активност, умјетност, терапија и хоби, а првенствено спорт гдје се кроз један покрет показује милион ријечи.

Видјеће се данас преко 50 плесних стилова и дисциплина од некадашњих стандардних латино, зумбе и самбе до модерних схоw, стреет и бреак дeнс, хип -хопа и других и то у свим категоријама такмичара", закључила је Јекић поносна на данашњи догађај у Мостару, преноси Кликс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана