Фестивал “Мали композитор”: Николина и Тара подијелиле прво мјесто

Д. Б.
Фестивал “Мали композитор”: Николина и Тара подијелиле прво мјесто

БАЊАЛУКА - Композиције “Срећа највећа” у извођењу Николине Чакаљ из Градишке и “Земља чудесна” коју је извела Брчанка Тара Лукић побиједиле су на 14. фестивалу дјечијег музичког стваралаштва “Мали композитор - Бањалука 2020”.

Након сабирања гласова дјечијег жирија и публике ове двије композиције су имале идентичан број бодова. На фестивалу је представљено 15 композиција талентованих малих композитора, текстописаца и извођача из читаве БиХ. Директор фестивала Младен Матовић истакао је јуче да је у организацији удружења “Арт пулс”, овај дјечији програм у протеклих 14 година  препознао више од 200 талентоване дјеце из читаве БиХ, омогућивши пуну афирмацију њихових музичких и литерарних креација, те рад са најбољим музичким педагозима региона. 

- Основни циљ фестивала је афирмација самосталног дјечијег и литерарног стваралаштва, те мотивација и подстицање дјеце на даљи рад - казао је Матовић.

Према ријечима извршног продуцента фестивала Санеле Бабић, “Мали композитор” већ годинама се бави и специфичним облицима инклузије дјеце и њихових породица.

- УНИЦЕФ је и ове године био партнер фестивала, чија је овогодишња тема била “Мир за цијели свијет”. Кроз овогодишњи фестивалски програм подсјетили смо се да је прије 25 година потписан Дејтонски мировни споразум. Сви заједно смо послали послати поруку да су мир, заједништво, толеранција и сарадња најважнији за напредак човјечанства  - казала је Бабићева.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана