Фабрика "Мале": У новембру посао за 900 радника

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Фабрика за производњу дијелова за ауто-индустрију "Мале" планира да у новембру прошири производњу, након завршетка објекта вриједног 20 милиона евра у Лакташима, гдје ће бити запослено 900 радника, истакнуто је на састанку министра привреде и предузетништва Републике Српске Војина Митровића и директора фабрике Павела Лаха.

Лах је упознао Митровића о пословању компаније која посједује фабрику за производњу дијелова за ауто-индустрију на подручју Лакташа, као и активностима у изградњи новог производно-пословног објекта на локацији пословне зоне "Александровац два", саопштено је из ресорног министарства.

Митровић је истакао спремност Министарства за подршку производним привредним субјектима из области електро-машинске индустрије, те напоменуо да се улагањем у савремене технологије постиже конкурентност на иностраном тржишту, а проширењем постојећих капацитета стварају услови за отварање нових радних мјеста у реалном сектору.

Он је констатовао да је клима за привлачење нових инвестиција у Републици Српској повољна, што потврђују пословни планови неколико иностраних компанија у сектору прерађивачке индустрије.

На састанку је наглашена важност подршке локалних администрација које су посвећене привредном развоју општина и градова у Републици Српској, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана