ЕУ ревидирала одлуку, путовања за држављане БиХ и даље ограничена

Aгенције
ЕУ ревидирала одлуку, путовања за држављане БиХ и даље ограничена

БРИСЕЛ - БиХ се ни овај пут није нашла на листи земаља за које су укинута привремена ограничења необавезних путовања у земље Европске уније и зону Шенгена која су уведена током пандемије вируса корона, саопштено је данас из Брисела.

Након редовног прегледа ситуације у трећим земљама, европске институције су донијеле одлуку да ће од 22. октобра постепено укидати ограничења путовања за сљедеће земље - Аустралију, Јапан, Нови Зеланд, Руанду, Сингапур, Јужну Кореју, Тајланд и Уругвај, као и за Кину, али подложно потврди о реципроцитету.

Критеријуми који одређују правила путовања за треће земље односе се на епидемиолошку ситуацију у тим земљама, као и мјере спречавања ширења епидемије, што између осталог укључује ограничавање друштвених контаката, економске и социјалне аспекте.

Европска комисија је 16. марта донијела одлуку о привременом ограничавању свих необавезних путовања из трећих земаља у ЕУ у трајању од мјесец дана. Одлука је остала на снази у наредним мјесецима, а попис земаља за које се евентуално укидају ограничења преиспитује се сваких петнаест дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана