ЕРС подршка Удружењима дијабетичара, књижевника и малог фудбала

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ - "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) подржала је Удружење дијабетичара Требиња и осталих заинтересованих лица, Удружење књижевника Републике Српске – Подружница Требиње и Клуб малог фудбала "Невесиње".

Уговор са Удружењем дијабетичара Требиња и осталих заинтересованих лица потписали су генерални директор ЕРС-а Лука Петровић и предсједник тог удружења Нада Биједић. Биједићева је истакла да им је подршка ЕРС-а драгоцјена јер ће ове године посебно бити обиљежен Свјетски дан дијабетеса, пошто је епидемија корона вируса проузроковала додатне проблеме пацијентима који морају имати редовне контроле, а и алармантан је пораст новооткривених дијабетичара, највјероватније због слабе физичке активности.

"Ову помоћ смо намијенили подршци дјеци са дијебетесом типа један у условима пандемије, за Требињски крос против дијабетеса који се традиционално одржава већ 10 година, којем је ЕРС редовни донатор, а покровитељ град Требиње", навела је Биједићева. Она је указала да је најважнија превенција против те болести, али да је циљ и да се подигне свијест људи о томе да са дијабетесом може квалитетно да се живи.

Уговоре са ЕРС-ом потписао је и предсједник Удружења књижевника Републике Српске – Подружница Требиње Радослав Милошевић и предсједник Клуба малог фудбала "Невесиње" Александар Рашовић. У ЕРС-у су истакли да увијек подржавају рад разних удружења болесних суграђана, као и културних и спортских друштава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана