Епископ Јефрем: Српски народ своју историју везао за цркву

Срна
Епископ Јефрем: Српски народ своју историју везао за цркву

БАНЈАЛУКА - НЈегово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем освештао је данас темеље Храма посвећеног Светом Николају Мириклијском Чудотворцу у бањалучком насељу Ада, у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Владика Јефрем је у обраћању истакао да је већина бањалучких насеља добила своје храмове, те да ће то ускоро бити и у новом насељу Ада, које расте и развија се.

Он је навео да је Српска православна црква стигла на све континенте, тамо гдје потоји и само један Србин, и стара се да не буде изгубљен и да над њим не буде извршена асимилација.

Владика Јефрем је истакао да не постоји ниједна цивилизација која се није развијала захваљујући вјери у Бога, благодарећи духовним снагама које су из ње произилазиле.

Он је навео да је српски народ сву своју историју везао за цркву и да без ње није могао да постигне ниједан велики историјски успјех.

“Знали смо то и ми, али и наши противници и зато су кроз цијелу историју рушили оно што су православни Срби градили. Али, ми смо увијек били јачи и полетнији, увијек са надом и сазнањем да су градитељи надмоћннији над рушитељима”, навео је епископ Јефрем.

Освештању темеља храма у насељу Ада присуствовали су и директор Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, те други представници јавног и политичког живота Српске и града Бањалука, као и бројни грађани.

Епископу Јефрему саслуживали су свештеници и ђакони Епархије бањалучке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана