Епископ Фотије разговарао и заштити културног наслеђа Епархије

Срна
Епископ Фотије разговарао и заштити културног наслеђа Епархије

БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије одржао је радни састанак о наставку започетих активности на заштити културног, духовног и историјског насљеђа о којем се брине Епархија зворничко-тузланска.

Састанак је одржан са директором Републичког завода за заштиту споменика културе Србије Дубравком Ђукановић, директором Секретаријата за вјере Владе Републике Српске Драганом Давидовићем, савјетником министра културе Србије Зораном Вапом и директором Музеја Републике Српске Давором Стриком, саопштено је из Епархије зворничко-тузланске.

Договорени су наредни кораци на рестаурацији експоната и адаптирању простора с циљем отварања музеја Епархије зворничко-тузланске.

У сусрет прослави јубилеја 140 година од освештања Катедралног храма Успења Пресвете Богородице у Тузли вођени су разговори о његовом уређењу и потребним пројектима.

Било је ријечи и о започетој обнови манастира Папраћа, а разговарано је и о системским археолошким истраживањима и редослиједу обнове манастирског комплекса, у шта се укључио и Републички завод за заштиту споменика културе Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана