Епископ Фотије: Црква је увијек носила крст са народом

Срна
Епископ Фотије: Црква је увијек носила крст са народом

БРОД - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије позвао је данас у Броду вјерни народ да вјерује Цркви и да не слуша оне који су против Цркве, јер је она увијек носила крст са народом и носиће и убудуће.

Након Свете архијерејске литургије у Храму Покрова Пресвете Богородице поводом славе овог храма, општине и Кола српских сестара, епископ Фотије је рекао да је велика благодат празновати овај празник.

“Заиста је диван и величанствен празник, осјећа се духовност. Велика је благодат данас када празнујемо празник Покрова Пресвете Богородице, установљен у 10. вијеку у Цариграду”, истакао је владика Фотије у бесједи.

Након литургије услиједила је литија улицама, а потом освештање и ломљење славског колача.

Начелник општине Брод Илија Јовичић истакао је да је данас велики дан за ову локалну заједницу и честитао суграђанима.

“И ове године смо се окупили у Броду са људима који добро желе, да радимо и градимо нашу општину. Ове године смо морали да смањимо и упростимо обиљежавање, али достојанствено да буде све. Да нам данашњи дан донесе срећу, радост, љубав, више дружења и међусобног разумијевања”, рекао је Јовичић новинарима.

Протојереј-ставрофор Жељко Теофиловић рекао је да су данашње поруке јасне - Црква треба да буде мјесто сабирања, молитве, благодарења на првом мјесту за све што је добро и долази од Господа.

Обиљежавање свечаности у Броду протекло је у складу са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације у вези са спречавањем ширења вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана