Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој Албанки на првенству Балкана

ГС
Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој Албанки на првенству Балкана

ЦАЗИН - Џудо судија и командир на Полицијској академији у МУП Републике Српске Младен Вуковић у суботу је спасио живот младој такмичарки из Албаније.

На Балканском првенству за јуниоре у џудоу које се одржава у Цазину Вуковић је један од судија на такмичењу, а да није било његове праворемене реакције, ко зна шта би се десило Ериси Брахимај. Млада такмичарка је током борбе остала без свијести јер није на вријеме предала меч противници из Румуније. Тај њен потез могао је да доведе до трагедије да није било правовремене реакције Бањалучанина који је иначе и тренер у Џудо клубу Борац, пише Српскаинфо.

-Све се одиграло муњевитом брзином. Није било много времена за размишљање, морао сам да реагујем инстинктивно. Видио сам да не даје знакове живота и био сам свјестан да би све могло да се заврши кобно ако не реагујем хитно. Урадио сам реанимацију и масажу срца и не могу да вам опишем какво олакшање сам осјетио када сам видио да постаје свјесна и да је почела да дише. Не можете ни да замислите тај осјећај, захвалио сам се Богу што је све завршило како треба – рекао је Вуковић.

Он је 2013. док је био инспектор спасао жену која је скочила у Врбас. Ни тада, као ни сада, није било простра за чекање – скочио је у воду и извадио несрећну жену.

Наравно, овај потез са Балканског првенства неће остати незапажен па ће бити предложен за фер – плеј награду, потврдили су организатори такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана