Двадесет осам година од сусрета бораца у пробоју коридора

Срна
Двадесет осам година од сусрета бораца у пробоју коридора

МОДРИЧА - У Мишићима код Модриче данас ће бити обиљежено 28 година од сусрета Првог крајишког и Источнобосанског корпуса у операцији “Коридор 1992”, којим су спојени источни и западни дијелови Републике Српске.

Сусрет бораца два корпуса догодио се 26. јуна 1992. године око 16.00 часова, на линији Живково Поље-Филомена-рјечица Толиса.

Обиљежавање тог догађаја организује Општинска борачка организација уз подршку општине Модрича.

Програм обиљежавања почеће у 19.00 часова када ће бити служен парастос, а потом положено цвијеће на спомен-обиљежје страдалима у операцији “Коридор 92”.

Предсједник Општинске борачке организације Модрича Жељко Терзић рекао је Срни да је ова манифестација од регионалног значаја и да се четврту годину одржава дан уочи обиљежавања пробоја “Коридора живота”.

Будући да је забрањено окупљање више од 50 особа, на овогодишњу манифестацију позвани су представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и борачких организација из Приједора, Шамца и Пелагићева.

Терзић је додао да су позвани и представници Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса, Прве гардијске моторизоване бригаде Главног штаба Војске Републике Српске, као и Требавске бригаде из Модриче, која дан сусрета бораца обиљежава и као Дан бригаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана