Два општинска стана за привремени смјештај реадмисираних

Срна
Два општинска стана за привремени смјештај реадмисираних

ДРВАР - Два општинска стана у Дрвару реновирана су и опремљена за привремени смјештај реадмисираних особа, грађана БиХ који су из ове општине, изјавила је Срни начелник ове локалне заједнице Душица Рунић.

Рунићева је појаснила да су станови намијењени за привремени смјештај реадмисираних особа које се враћају из неке друге земље по споразуму о реадмисији, а из Дрвара су по рођењу или поријеклу.

"У случају да имамо неку такву особу или породицу, општина ће је у сарадњи са ресорним министарством смјестити у један од ова два стана на период од шест мјесеци, док се не интегрише у заједницу и не буде могла самостално да зарађује за живот", објаснила је Рунићева.

Станови су реновирани у оквиру пројекта "Подршка систему прихвата и интеграцији држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији",

"Пројекат вриједан 41.090 КМ финансирају Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара, Републички секретеријат за расељена лица и миграције и општина Дрвар", рекла је Рунићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана