“Дубичку регату“ чини 50 пловила и око 200 учесника

СРНА
“Дубичку регату“ чини 50 пловила и око 200 учесника

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Са острва у Јохови на ријеци Уни данас је стартовала трећа "Дубичка регата", са око 200 учесника и 50 пловила.

Директор Туристичке организације општине Козарска Дубица Маријана Котур захвалила је свим учесницима и мјештанима Јохове који сваке године дају велики допринос тој спортско-туристичкој манифестацији.

"Захваљујем и нашим домаћинима на циљу, плажи Блато, који су нам помогли у организацији, свим институцијама и спонзорима који су нас подржали.

На нама је сада да уживамо и проведемо овај лијепи дан на води", рекла је новинарима Котурева.

Она је изразила очекивање да ће учесницима манифестација бити занимљива, као и претходна два пута и истакла да први пут ове године "Дубичку регату" чине и учесници из сусједних градова.

"Има стварно доста учесника, а многи ће нам се придружити и на другим прелијепим унским плажама. Не сумњамо да ће ово бити до сада најуспјешнија регата", додала је Котурева.

Замјеник начелника општине Козарска Дубица Марко Танкосић похвалио је организацију "Дубичке регате" и оцијенио да је то једна од највећих и најзначајнијих спортско-туристичких манифестација.

"Ријека Уна је наша љпотица и огроман туристички потенцијал и свакако је ово манифестација која на најбољи и наљепши могући начин промовише нашу ријеку", рекао је Танкосић.

Он је нагласио да је општина Козарска Дубица и ове године главни покровитељ манифестације, те захвалио и свим осталим спонзорима који су омогућили да се манифестација одржи.

Долазак регате на плажу Блато очекује се између 16.00 и 17.00 часова, а на тој локацији за учеснике ће бити организоване игре на води, вечера и дружење уз музику.

Учесници треће "Дубичке регате" истакли су да у љепотама Уне треба уживати, али и промовисати њене потенцијале, те водити рачуна о очувању и затити ријечног богатства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана