Дрвар на Сајму завичаја у Новом Саду

Срна
Foto: принтскрин

Ракија дрења, брендирани мућени пекмез од дрењина, аутентична уначка ношња, уначко коло и крајишка пјесма биће дио понуде Дрварчана 13. фебруара на Сајму завичаја у Новом Саду, рекла је Срни начелница општине Дрвар Душица Рунић.

Дрварчани ће на Сајму завичаја представљати највећу повратничку општину у ФБиХ и дочекивати посјетиоце у уначкој ношњи и са чашицом дрење.

- Част нам је и задовољство што ћемо представити наше обичаје, културу, производе карактеристичне за наше поднебље, народну ношњу и све чиме се поносимо и по чему је Дрвар препознатљив широм свијета - рекла је Рунићева.

Дрварчане ће пјесмом представити етно ансамбл Успомене, а на штанду ће бити изложени промотивни материјали на којима су представљени дрвопрерађивачи и пољопривредници из Дрвара, као и туристичка понуда ове општине.

- Захваљујемо директору Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону Душку Ћутилу на позиву. Ово је још један доказ да Дрвар и Србија имају нераскидиву везу - нагласила је Рунићева и позвала Дрварчане који живе у Србији да посјете Сајам завичаја и штанд општине Дрвар.

Трећи "Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу", уз пратећи конференцијски програм, биће одржан у хали Мастер Новосадског сајма, у организацији војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана