Дрвар и Босанско Грахово чекају излаз из агоније

М. Л.
Дрвар и Босанско Грахово чекају излаз из агоније

ДРВАР, БОСАНСКО ГРАХОВО - Скупштина Ливањског кантона расправљаће данас о нелегално довезеном и складиштеном отпаду у Дрвару и Босанском Грахову, а челници ове двије општине са већинским српским становништвом надају се да ће након више од мјесец дана агоније отпад коначно бити склоњен са њихове територије.

Потпредсједница Скупштине Ливањског кантона Драгана Дамјановић, на чију иницијативу је ова тачка уврштена на дневни ред, рекла је за “Глас Српске” да очекује да ће на сједници добити подршку колега из друга два народа.

- Тренутно је проблем у Дрвару и Босанском Грахову, а сутра то може бити било која општина. Низ је питања на која тражимо одговор, међу којима и оно како да се са ове двије општине скине етикета “регионалне депоније”. Тражимо да отпад одмах буде одвезен - истакла је Дамјановићева.

Додала је да су на сједницу, која је заказана за 11 часова, позвани министар градитељства, обнове, просторног уређења и заштите околине Ливањског кантона Хикмет Хоџић, кантонални инспектор Дубравко Ковачевић, као и начелници општина Дрвар и Босанско Грахово.

Начелница Дрвара Душица Рунић потврдила је “Гласу” да ће присуствовати сједници, те да очекује да ће се коначно постићи договор.

- Да постоји погон за рециклажу до проблема не би ни дошло. Очекујемо да отпад што прије буде одвезен - рекла је Рунићева, нагласивши да се епидемиолошка ситуација у овој општини нагло погоршала.

Први човјек Босанског Грахова Милорад Глигић каже да становници ове општине и даље чекају конкретне потезе надлежних.

- Надам се да ће проблем бити ријешен, али не очекујем превише од данашње сједнице - рекао је Глигић који због раније договорених састанака неће присуствовати сједници.

Фирма “Кром рециклажа” увезла је неколико шлепера сумњивог отпада из Италије у ове двије општине прије више од мјесец дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана