Дружење дјеце из вртића и из удружења "Жеље"

Срна
Дружење дјеце из вртића и из удружења "Жеље"

ВИШЕГРАД - Дјеца из Удружења хендикепираних особа "Жеље" из Вишеграда данас су имала прилику да се поводом обиљежавања Недјеље дјетета друже са дјецом из обданишта "Невен".

Предсједник Удружења "Жеље" Срећко Гавриловић рекао је да је управо овај вид дружења веома битан за развој дјеце са посебним потребама.

"Кад год можемо, нашу дјецу одведемо да се друже са осталом дјецом да би се та разлика што више минимизирала између дјеце", истакао је Гавриловић.

Он је навео да имају 37 чланова и да је ово прилика да се дјеца с потешкоћама у развоју друже са малишанима из вртића и бораве у просторијама ове установе, гдје су се дружили, пјевали и цртали са малишанима.

Гавриловић је напоменуо да су дјеца у вртићу могла да виде да дјеца са потешкоћама у развоју нису баук, већ да су као и остала са којима могу да се играју, друже, да се и они смију, плачу.

Директор обданишта "Невен" Данка Митровић рекла је да су почаствовани што су домаћини дјеци и представницима Удружења "Жеље".

"Ово је дивна прилика да сва дјеца овог града заједно пролазе кроз процес социјализације и уче се различитостима", истакла је Митровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана