Други талас анкетирања домаћинстава од 17. фебруара до 9. марта

Срна
Други талас анкетирања домаћинстава од 17. фебруара до 9. марта

БАЊАЛУКА - Од понедјељка, 17. фебруара, до 9. марта у БиХ ће бити спровођен други талас анкетирања домаћинстава с циљем израде главног оквира узорка.

Анкетирање ће спроводити Завод за статистику Републике Српске, Агенција за статистику БиХ и Федерални завод за статистику. 

Ова активност траје три године, спроводи се у 12 таласа, односно квартала, а реализује се кроз пројекат "Подршка статистичком систему БиХ за припрему главног оквира за узорак", саопштено је из Завода за статистику Републике Српске. 

Израда главног оквира узорка је од изузетног значаја за статистичке институције јер служи као основа за анкетна истраживања као што су анкета о радној снази, потрошњи домаћинстава, наводе у Републичком заводу за статистику. 

Упитник садржи 13 питања, и то о имену и презимену, полу, датуму рођења, о статусу објекта, броју чланова домаћинства, старосној структури, образовним карактеристикама. 

Умјесто упитника на папиру, овлаштени анкетари користиће лаптопе са инсталираном апликацијом, помоћу које ће уносити податке и достављати статистичким институцијама на дневној бази, појашњавају у Републичком заводу за статистику. 

Прикупљени подаци о домаћинствима су повјерљиви и користиће се искључиво за статистичке сврхе, у складу са Законом о статистици Републике Српске. 

Анкетирање на територији Републике Српске вршиће овлаштени анкетари који ће имати акредитације Завода за статистику Републике Српске, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана