Драган Тривановић, инспектор МУП-а Српске најбољи на УН обуци

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД - Инспектор Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Драган Тривановић најбољи је полазник УН обуке за мировне мисије која је одржана у првој половини октобра у Сарајеву.

Тривановић је рекао Срни да је у обуци у Центру за обуку и подршку мировним операцијама учествовало 19 полазника из различитих полицијских агенција. "Част ми је што сам проглашен најбољим полазником.

Посебно ми је драго због чињенице што је припадник МУП-а Републике Српске одабран као најбољи. Сматрам да сам МУП Српске и Полицијску управу Приједор представио у позитивном свјетлу", рекао је Тривановић.

Он је истакао да је признање потврда да се труд, рад, професионални однос и залагање исплате и да доводе до циља. Тривановић је навео да је упитник за учешће у мировним мисијама попунио 2018, а након тестирања 2019. године стекао услов за предмисиону обуку. Према његовим ријечима, услови за попуњавање упитника су минимално осам година ефективног радног стажа кад је ријеч о мушкарцима или пет година за жене, те активно знање енглеског језика.

Након што МУП утврди да кандидат испуњава услове, подаци се прослијеђују Министарству безбједности у Савјету министара које врши селекцију и организује провјеру. "Разлог за одлазак у мировну мисију је жеља за изградњом и усавршавањем на професионалном и личном плану, упознавање различитих култура и различитости уопште. Сматрам да одласком у мировну мисију полажемо испит професионалне зрелости и изграђености полицијског службеника", рекао је Тривановић.

Он изразио је очекивање да ће имати прилику да учествује у мировним мисијама и да ће професионалним радом достојно представити МУП Републике Српске. УН курс за полицију УНПОЛ одржан је од 4. до 10. октобра под руководством службеника Центра за обуку за операције подршке миру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана