Драган Тривановић, инспектор МУП-а Српске најбољи на УН обуци

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД - Инспектор Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске Драган Тривановић најбољи је полазник УН обуке за мировне мисије која је одржана у првој половини октобра у Сарајеву.

Тривановић је рекао Срни да је у обуци у Центру за обуку и подршку мировним операцијама учествовало 19 полазника из различитих полицијских агенција. "Част ми је што сам проглашен најбољим полазником.

Посебно ми је драго због чињенице што је припадник МУП-а Републике Српске одабран као најбољи. Сматрам да сам МУП Српске и Полицијску управу Приједор представио у позитивном свјетлу", рекао је Тривановић.

Он је истакао да је признање потврда да се труд, рад, професионални однос и залагање исплате и да доводе до циља. Тривановић је навео да је упитник за учешће у мировним мисијама попунио 2018, а након тестирања 2019. године стекао услов за предмисиону обуку. Према његовим ријечима, услови за попуњавање упитника су минимално осам година ефективног радног стажа кад је ријеч о мушкарцима или пет година за жене, те активно знање енглеског језика.

Након што МУП утврди да кандидат испуњава услове, подаци се прослијеђују Министарству безбједности у Савјету министара које врши селекцију и организује провјеру. "Разлог за одлазак у мировну мисију је жеља за изградњом и усавршавањем на професионалном и личном плану, упознавање различитих култура и различитости уопште. Сматрам да одласком у мировну мисију полажемо испит професионалне зрелости и изграђености полицијског службеника", рекао је Тривановић.

Он изразио је очекивање да ће имати прилику да учествује у мировним мисијама и да ће професионалним радом достојно представити МУП Републике Српске. УН курс за полицију УНПОЛ одржан је од 4. до 10. октобра под руководством службеника Центра за обуку за операције подршке миру.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана