Дозвољено окупљање до 30 људи на отвореном у Бањалуци

Срна
Дозвољено окупљање до 30 људи на отвореном у Бањалуци

БАЊАЛУКА - На данашњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације констатовано је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Бањалуци и даље неповољна, али да је забиљежен благи пад заражених на дневном нивоу.

Један од закључака Градског штаба односи се на измјене мјера у вези са јавним окупљањем, те је одлучено да је од данас у Бањалуци дозвољено окупљање на отвореном до 30 људи, како предвиђају и мјере Републичког штаба за ванредне ситуације.

У закључку Штаба наведено је да ношење маске на отвореном није обавезно, али да је грађанима препоручено да се, ради заштите сопственог здравља, у складу са ситуацијом придржавају прописаних епидемиолошких мјера.

Такође је констатовано да су данас након усвајања буџета предузете мјере генералног чишћења града, које је током протекле двије недјеље било обустављено усљед немогућности вршења транскација.

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, број лица који су позитивни на вирус корона износи 344, од којих је њих 90 са подручја града Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана