Допремљено 25.000 доза друге компоненте "спутњика ве"

Срна
Допремљено 25.000 доза друге компоненте "спутњика ве"

БАЊАЛУКА - У Републику Српску испоручено је нових 25.000 доза друге компоненте вакцине "спутњик ве" за имунизацију становништва против вируса корона за шта је средства обезбиједила Влада Српске, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Нове количине које су допремљене данас у складиште увозника "Крајина груп" у Бањалуци намијењене су за наставак ревакцинације становништва против вируса корона вакцином руског произвођача, наводи се у саопштењу.

"По завршетку процедура вакцине ће бити упућене здравственим установама које спроводе имунизацију становништва широм Републике Српске", додаје се у саопштењу.

Истиче се да је до сада, укључујући и ову испоруку, у Републику Српску на овај начин стигло укупно 299.300 доза прве и друге компоненте вакцина "спутњик ве".

Из Министарства здравља подсјећају да се, према упутствима произвођача, ревакцинација другом компонентом "спутњик ве" може реализовати у периоду од 21 до 90 дана након вакцинације првом компонентом.

Из Министарства здравља и социјалне заштите истичу да здравствене установе у Републици Српској располажу довољним количинама вакцина више произвођача против вируса корона и још једном позивају грађане да се што прије вакцинишу и тако заштите своје здравље и допринесу што свеобухватнијој имунизацији становништва против ове болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана