Дониран ултразвучни апарат Билећком Дому здравља

Срна

БИЛЕЋА - Хуманитарна организација "Срби за Србе" донирала је данас Дому здравља у Билећи ултразвучни апарат који ће омогућити да грађани више не морају да због тих прегледа иду у неку од сусједних општина.

Директор Дома здравља Славко Бољановић изјавио је новинарима након уручења да ће Билећани на том апарату моћи да обаве ултразвук већине органа, укључујући и срце.

Он је појаснио да ће прегледи бити могући за око пола године, док се оспособи медицински кадар, јер су по убрзаној процедури послали младог љекара на специјализацију из радиологије.

Бољановић је захвалио за вриједну донацију Хуманитарној организацији "Срби за Србе" и хуманисти, љекару Чедомиру Цвјетичанину, који је путем те организације донирао апарат.

Он је рекао и да билећки Дом здравља за сада има довољно медицинског особља, али да је генерално евидентан недостатак медицинског кадра у Српској.

Цвјетичанин је рекао да је 40 година радио у Њемачкој и да је од своје уштеђевине желио да донира, знајући колико ултразвук значи, те изразио задовољство што је помоћ отишла у праве руке.

Предсједник Хуманитарне организација "Срби за Србе" за Републику Српску Саша Вигњевић истакао је да је то само једна од донација великог донатора Цвјетичанина, који је изразио жељу да помогне институцијама у Републици Српској и БиХ.

Он је најавио да ће данас и Дому здравља у Љубињу бити уручен један такав ултразвчни апарат, наводећи да су помогли и домовима здравља у Теслићу и Оштрој Луци, а да ће за неколико дана бити отворен и вртић у Шековићима, који су помогли донацијама, као и вртић у Дрвару.

Вигњевић је појаснио да су бирали да помогну мањим мјестима због недостатка средстава, да би у тим срединама здравствена заштита становника била подигнута на виши ниво.

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић захвалио је донаторима, истакавши да ће тај апарат много значити грађанима Билеће да имају што боље здравствене услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана