Донаторско вече у Каменој кући на Кастелу: Хаљине у хуманој мисији

Ј. К.
Донаторско вече у Каменој кући на Кастелу: Хаљине у хуманој мисији

БАЊАЛУКА - Удружење породица са проблемом стерилитета “Рода” из Бањалуке, заједно са докторицом Снежаном Кутлешић-Стевић организује донаторско вече 9. децембра у Каменој кући на Кастелу са почетком у 18 часова, а сав прикупљени приход намијењен је паровима који се боре са овим проблемом.

Кутлешић-Стевић, која још од 2016. године организује модну ревију особа са инвалидитетом под називом “Баш по мјери”, казала је да се због епидемиолошке ситуације модна ревија није одржавала у посљедње двије године.

- Ове године сам осмислила догађај који је на неки начин наставак ревије, а ријеч је о аукцијској продаји свечаних хаљина - казала је Кутлешић-Стевић за “Глас Српске”.

Како је додала, донирала је својих 30 хаљина, а осим ње, хаљине је донирало још неколико особа из јавног живота Бањалуке.

- То ће бити пријатно вече које смо посветили особама и уопште породицама које се дуго боре са стерилитетом и сав прикупљени приход  ићи ће за њихове потребе - рекла је Кутлешић-Стевић.

Додала је да маргинализованим групама покушава помоћи колико год може и на тај начин подићи свијест грађана Бањалуке, Републике Српске, па и шире.

Удружење “Рода” је једино удружење у Бањалуци које окупља породице са стерилитетом и за циљ има првенствено подизање свијести о овом проблему.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана