Додик посјетио српску гимназију "Никола Тесла" у Будимпешти

ГС
Foto: РТРС

БУДИМПЕШТА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас Српску гимназију "Никола Тесла" у Будимпешти, у којој наставу похађају и ученици из Републике Српске, те најавио помоћ Српске овој образовној установи.

У обраћању ученицима Српске гимназије Додик је нагласио да су Срби кроз вијекове увијек били на исправној и цивилизацијској страни историје.

- Прошли вијек је био страдалнички за Србе, а овај мора бити вијек интеграције за све Србе. Треба да будемо упорни и да никоме не дозволимо да омаловажи нашу прошлост, нашу историју, језик и писмо, јер све је то дио нашег цјелокупног идентитет - истакао је Додик.

Он је поручио да Срби данас могу пуним плућима да удахну снагу свог идентитета.

- Позивам вас да заједно са вашим професорима дођете у Републику Српску, у Бањалуку и друге наше градове, те да заједно обиђемо наша стратишта, међу којима је и логор смрти Јасеновац. Ми ћемо обезбиједити и ваш долазак и боравак у Републици Српској - рекао је Додик и истакао да је за Српску веома важно њихово постојање у Мађарској.

Ученици Српске гимназије дочекали су српског члана Предсједништва БиХ бурним аплаузом, након чега су извели пјесме о Косово и сплет српских игара, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана