Додик: Наставићемо улагања у развој општине Пелагићемо

Срна
Додик: Наставићемо улагања у развој општине Пелагићемо

ПЕЛАГИЋЕВО- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас у Пелагићеву објекте вриједне 650.000 КМ чију изградњу заједнички финансирају владе Републике Српске и Србије и најавио нова улагања у развој ове локалне заједнице.

"Заједнички пројекат Владе Републике Српске и Републике Србије је да у свакој општини у Српској урадимо неки од капиталних објеката, а у Пелагићеву су то реконструкција старе школе која ће бити музеј Васе Пелагића, једног од најзначајнијих историјских личности из овога краја, изградња амбуланта породичне медицине и Трга 9. јануар", рекао је Додик.

Он је додао да се планирају и нова улагања у Пелагићеву.

"Ту смо да помогнемо добром народу који овдје заједнички живи и сарађује у функцији стабилизације мира у Републици Срској", поручио је Додик.

Општински одборник Славко Тешић захвалио је владама Републике Српске и Србије, као и Додику, на подршци развоју ове мале локалне заједнице и као наредни важан пројекат за Пелагићево већ у идућој години најавио изградњу дјечијег вртића.

"Ако смо спремни да водимо пронаталитетну политику морамо да кренемо од бриге о најмлађим, да би људи остали у Пелагићеву и градили своје породице овдје", навео је Тешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана