Додик и Јеринић отворили нови објекат вртића

СРНА
Додик и Јеринић отворили нови објекат вртића

ДОБОЈ - У Добоју је данас отворен новоизграђени објекат Јавне предшколске установе "Мајке Југовић" капацитета 150 корисника, а свечану врпцу пресјекли су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Додик је током обраћања истакао да се политичари вреднују по ономе што оставе иза себе и најавио подршку и бригу о младима.

"Вртићи су дио савременог живота којима теже и људи са села и о томе морамо размишљати", рекао је Додик, нагласивши да вриједи остати и живјети у Републици Српској, упркос онима који стално нешто црно причају.

Јеринић је рекао да је данас посебан дан и да је поносан због новоопремљеног објекта у Улици краља Петра Првог који ће смањити листу чекања на задовољство родитеља.

Он је истакао да су овај, као и други инфраструктурни објекти производ политичке стабилности и синергије са Владом Републике Српске и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Анђелка Кузмић, директор Јавне предшколске установе "Мајке Југовић", навела је да је ријеч о укупно петом објекту ове предшколске установе, а четвртом у Добоју, подсјетивши да је вртић у Петрову отворен прошле године у октобру.

Према њеним ријечима, капацитет данас отвореног објекта је 150 корисника, захваљујући чему су створени предуслови за смјештај и дјеце са листе чекања.

Мирка Делић поздравила је изградњу новог објекта с обзиром на то да јој је дијете дуго било на листи чекања.

Родитељ петогодишњег малишана Горан Гогановић рекао је да је значајно отварање новог објекта, те навео да он ради, а супруга тражи посао.

Објекат од 1.036,52 метра квадратна корисне површине обухвата приземље и спрат.

У приземљу се налази просторија за заједничке активности, три просторије за боравак дјеце, као и неопходни пратећи садржаји.

Из ходника се приступа наткривеној зони дјечијег дворишта.

На спрату су заједничка просторија за игру дјеце, двије собе за боравак, као и кухиња, гардероба, канцеларије.

Свака соба има приступ санитарном чвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана