Додик: Брига о дјеци је константна

СРНА
Додик: Брига о дјеци је константна

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да власт Српске константно брине о дјеци, те истакао значај пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" који омогућава дјеци из социјално угрожених породица квалитетнији психо-физички развој захваљујући боравку на мору.

Додик је нагласио да је планирано да на црногорском приморју буде изграђен посебан центар, који ће бити у власништву Републике Српске и искључиво у вези са потребама дјеце.

"Можемо гарантовати да ће овај пројекат наставити да живи и да се усавршава у организационом и смислу материјалних претпоставки", рекао је новинарима Додик, који је данас у Бањалуци присуствовао обиљежавању јубилеја 20 година реализације пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске".

Он је честитао учесницима Пројекта за истрајност и уложени труд да се ове активности реализују на најбољи могући начин.

"Нико од 30.000 корисника, колико их је до сада било, није имао проблеме, нити примједбе на овај пројекат, а то најбоље говори о његовом успјеху", рекао је Додик.

Он је истакао да је поносан и на то што је Република Српска формирала Фонд за лијечење дјеце у иностранству, који је показао добре и хумане резултате.

"Ниједно дијете које је тражило ту врсту подршке није изостало, јер је Фонд био способан да реагује и на велике износе који су били потребни у појединим случајевима", рекао је Додик.

Он је нагласио да су на сваком кораку видљиви напори друштва да се одговорно понаша према најмлађој генерацији, кроз бригу о дјеци у школама, вртићима и на свим другим пољима.

"Тежимо да подржимо локалне заједнице да изграде довољно предшколских капацитета, али и да у каснијој фази нађемо начин да на друштво пређу комплетни материјални трошкови боравка дјеце у вртићима. То неће бити могуће у наредних пар година, али треба да тежимо ка томе", рекао је Додик.

Пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске" реализују Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Фонд за дјечију заштиту Српске.

Свечаности су присуствовали ресорни министар Ален Шеранић, директор Фонда Недељко Јовић, министри у Влади Српске, те око 150 учесника Пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана